Tanker som kommer når det nærmer seg sesongstart

Jeg kjenner et lite sug i magen når jeg tenker på at jeg skal gå skirenn om en drøy uke. Et sug som kommer av både forventningsfullhet og nervøsitet.

Selv om treningen har gått bra gjennom hele høsten og formen har blitt bedre og bedre, tror jeg de fleste sitter med en usikkerhet før det braker løs. Hvorfor? Noen av tankene som kan komme er: Har jeg trent bra nok? Har jeg hvilt nok? Har jeg vært fokusert nok? Har jeg gode nok ski? Man finner alltid noe å uro seg over! Og kanskje det bare er sunt - iallfall hvis man ikke graver seg så langt ned at man ikke får ut det man er god for.

Selv om de første skirennene alltid kommer brått på, er det dette vi langrennsløpere har forberedt oss på siden mai. Vi har trent og trent med ett mål for øynene: nemlig å bli bedre. Derfor er det lett å se på de første skirennene som en slags eksamen. Det er da man får svaret på om man har gjort en god nok jobb. Men hvor viktige er egentlig rennene på Beitostølen 14.-16. november? Vi som er utenfor landslag, må vel nesten ha en pallplassering om vi skal ha muligheter for å få gå world cup helga etter. Mange er allerede forhåndsuttatt - noe som gjør nåløyet enda trangere for oss. Er det ikke da bedre å bruke november til å få trent mye og bra på snø, og selvfølgelig gå så fort vi kan på Beitosprinten, men heller satse på å gå skikkelig fort i desember - det er jo egentlig da det gjelder! Dette er planen til Team Bolig. Vi skal gi jernet neste helg, men legger ikke opp dersom vi ikke føler toppformen er inne.

Jeg ser fram til en morsom vinter!

Hisen Ellen - som prøver å senke skuldrene...