Bebuder nye grep – om nødvendig

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er klar for å ta nye grep dersom det er nødvendig for å redusere virkningene av den globale finanskrisen. 

Statsministeren var tirsdag i Ålesund og på Sunnmøre, der han besøkte Sparebanken Møre og to eksportrettede bedrifter, utstyrsleverandøren Rolls-Royce Marine i Ulsteinvik og den børsnoterte teknologibedriften Odim ASA i Hjørungavåg.

Med en stor industri og høy eksport kan Møre og Romsdal bli rammet raskere og hardere av finanskrisen enn mange andre fylker. Tilbakemeldingene statsministeren fikk i Ålesund var langt fra helsvarte.

– Vi har gitt mer gass til økonomien gjennom budsjettet. Vi har etablert en pakkeløsning for bankene og vi har gitt rom for lavere rente gjennom rentepolitikken. Men vi er i beredskap for å iverksette flere og nye tiltak om det blir nødvendig, sier Stoltenberg.

Han sier til NTB at møtet med Sparebanken Møre ga ham en nokså entydig beskjed om at pengemarkedet ikke fungerer og at det er vanskelig for bankene å få lån i det eksterne markedet.