Sterk ukestart på Oslo Børs

Etter en solid siste uke i oktober fortsatte børsoppgangen også inn i november. Mandag steg hovedindeksen på Oslo Børs med nesten 4 prosent. 

Den siste uka i oktober steg hovedindeksen med rundt 10 prosent og fortsatte med en oppgang på 3,7 prosent til 253,8 poeng mandag.

Oppgangen var solid også på de viktigste europeiske børsene, men framgangen stoppet litt opp i Oslo da de amerikanske børsene åpnet. Hovedindeksen hentet seg imidlertid godt inn og avsluttet sterkt etter at også de amerikanske indeksene begynte å stige.

Svekket krone og høy skatt ga dårlige resultater for StatoilHydro i tredje kvartal, og børslokomotivet åpnet også med nedgang mandag. Til slutt havnet imidlertid StatoilHydro-aksjen på pluss 3,98 prosent.

Oppgangen kom til tross for nedgang i oljeprisen. Et fat nordsjøolje kostet ved børsens stengetid ikke mer enn 62 dollar fatet.

Det var imidlertid mange selskaper som var med å dra hovedindeksen opp mandag, ikke minst REC (11,61 prosent opp), PGS (11,46 prosent), Frontline (10,80 prosent), Orkla 9,66 prosent), Acergy (7,90 prosent), Norsk Hydro (5,36 prosent) og Seadrill (3,12 prosent).

Telenor og Yara var mye omsatt, men måtte likevel tåle å være to av mandagens største tapere, med nedgang på henholdsvis 1,00 og 2,33 prosent.