Viktig møte i BNL

Tirsdag skal næringspolitisk utvalg i BNL samles for å diskutere tiltak i forbindelse med finanskrisen. Etter vårt syn er det viktig at BNL nå tar førersetet som den ledende organisasjon i byggenæringen i dialogen med myndighetene. Den nye direktøren i BNL, Ketil Lyng, hadde sin første arbeidsdag i BNL fredag. Han vil være en viktig brobygger i tiden som kommer.

Regjeringen har forstått hvor alvorlig situasjonen er og de venter nå spent på konkrete konstruktive forslag fra næringen som kan gjøre at det ikke blir massearbeidsløshet.

Det stunder mot Stortingsvalg, og det vil være helt ødeleggende for de rødgrønne om det blir stor ledighet i byggenæringen. Det vil i så tilfelle føre til at mange andre også mister jobben. Dette vil regjeringen for all del unngå. Dermed tror vi at man nå kan se på mange saker med nye øyne. Etter vårt syn må det være langt bedre å holde folk i arbeid, enn å betale ledighetstrygd til fagfolk.

Nå må selvsagt næringen kjenne sin besøkelsestid. Vi vil advare mot at det kommer forslag i hytt og pine. Nå må dette samordnes - og det mest nærliggende er at BNL blir det koordinerende ledd .

Alle gode krefter må nå samle seg om det som er det viktigste - nemlig at aktiviteten holdes opp på et fornuftig nivå.

Det er også viktig at dette samordnes med NHOs innspill. Peder B Backe som er styreleder i BNL, er også medlem i arbeidsutvalget i NHO. Han er også en viktig aktør i denne prosessen.