Stortinget vil ha svar om arbeidsulykker

Opposisjonen krever en orientering av bistandsminister Erik Solheim (SV) og næringsminister Sylvia Brustad (Ap) om de 13 dødsfallene i arbeidsulykker på det norske statseide selskapet SN Powers vannkraftprosjekter i Chile og India.

SN Power eies av Statkraft og Norfund, og står for noen av Norges største og mest omtalte miljøprosjekter i fattige land. Opposisjonen på Stortinget reagerer med forferdelse på nyheten om de mange dødsfallene i forbindelse med SN Powers virksomhet.

- Hvordan kan regjeringen ha sittet rolig og sett på at dette har skjedd? sier KrFs Ingebrigt Sørfonn i næringskomiteen på Stortinget til Aftenposten.no.

- Dette er en situasjon som ikke kan fortsette. Jeg forventer et tydelig og klart svar fra Erik Solheim eller Sylvia Brustad om hvordan de vil rydde opp, sier han.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim bekrefter overfor Aftenposten at han kommer til å svare på opposisjonens spørsmål om saken.

SN Power understreker at det ikke alltid har vært like lett å få gjennomført sikkerhetstiltak i praksis ved anleggene i India og Chile. Etter flere dødsfall vurderte styret i SN Power om de skulle trekke seg ut av et vannkraftprosjekt i India.

- De valgte å bli for å bidra til å bedre sikkerheten, sier tidligere styreleder Kjell Roland.