Ramsau høstens vakreste eventyr

Tradisjonen tro stod Ramsau på samlingsplanen til Team Bolig også i år. I de høye fjellene er det snø året rundt, og det er det mulig å tyvstarte vinteren med spesifikk langrennstrening.

Vi var 3 løpere og 2 fra støtteapparatet som reiste nedover sammen med flere andre løpere fra Oslo. Hovedfokus på samlingen var mengdetrening og teknikk på ski. Til en forandring fra runde på runde i innendørs skitunnel i Torsby var det godt å få alpesnø under skiene og frisk fjelluft i håret. Nysnø og et rimelig stabilt høytrykk gjorde forholdene særdeles bra, selv om et par dager med tåke og dårlig sikt også hører med. Det ble både mye og god trening i løpet av samlingens 11 dager.

Nytt i år var at vi bodde på 1700 moh ved gondolbanen. Breen vi trener på ligger på 2700 moh. I den tynne lufta er det fort gjort å gå på en smell hvis man blir for ivrig, og der er viktig å ikke gå for fort. Vi har alle vært i Ramsau tidligere, for noen av oss var dette 7. året, og forhåpentligvis har vi klart å dra nytte av både gode og dårlige erfaringer fra tidligere år. På breen var vi nøye med å holde puls og lactat lav og til å gå roligere enn det vi kunne ha lyst til. Til gjengjeld hadde vi tre gode hardøkter i lavlandet der vi fikk brukt pumpa skikkelig. Disse var skigangintervall i alpinbakken i Schladming, skøytedistanse i rulleskiløypa og løping i eventyråsen Rittisberg. På et par av hardøktene fikk vi pes av jentene fra Troms og de andre Oslo-løperne. Vi varierte også ettermiddagsøktene med annen barmarkstrening og styrke.

Med flotte fjelltopper på alle kanter er det lett å bli fristet til å utforske terrenget, og da passer det bra å kombinere storslagne naturopplevelser med god kondisjons- og styrketrening. Vi hadde to valgfrie fjellturer på beina. Den første turen startet nede i dalen og gikk opp til breen. På veien var vi oppom fjelltoppen Scheichenspitze 2667 moh, og mot slutten av turen måtte vi gjennom en tunell i fjellet og klatre ned en loddrett stige i fjellveggen for å komme fram. Da fikk vi utfordret motet og en eventuell høydeskrekk. Den andre turen gikk til den høyeste fjelltoppen i området, Hoher Dachstein 2996 moh. Det var spennende og for oss utfordrende klatring sikret med vaiere det siste stykket opp til toppen. Adrenalinet bruste i årene, og vi var meget fornøyde med oss selv da vi klarte det.

I skrivende oktoberstund har den første snøen allerede kommet i Oslo og Trondheim, og det hele ser ganske lyst ut med tanke på en snørik skivinter. Snart setter Team Bolig kursen mot Sjusjøen, der vi skal trene den siste tiden fram mot sesongåpning på Beitostølen 14.-16. november.