- Regjeringen i førervogna

Styreformann i BNL, Peder B Backe, er godt fornøyd med hvordan regjeringen takler den vanskelige situasjonen Norge nå er inne i og oppfordrer byggenæringen til å komme med konkrete innspill som kan være med på å sikre arbeidsplasser. (Se video)

- Jeg synes det er veldig bra at regjeringen tar initiativ til et slikt møte, og virkelig tar pulsen på hvordan næringen påvirkes av det urolige finansmarkedet. Dette møtet viser at regjeringen nå sitter i førevogna og tar problemene på alvor, uttalte Backe til Byggeindustrien etter møtet mellom regjeringen og næringslivet på Statsminsterens kontor fredag.

Stoltenberg og co skal være fullt klar over at byggenæringen har sine utfordringer i dagens situasjon.

Enighet

Det syntes å være stor enighet mellom alle som deltok i møtet med regjeringen om at det det viktigste nå er å få hjulene i gang igjen.

- Regjeringen vet det de trenger å vite. Nå er det opp til oss å jobbe konkret for å komme opp med gode konsepter og prosjekter som kan være med på å sikre arbeidsplassene i byggnæringen, sier Backe.

Byggsektoren

Han mener det aller viktigste nå er å få frem behovene byggsektoren i byggenæringen har. Det er over en lengre periode arbeidet hardt fra ulike hold for å få økte bevilgninger til samferdsel.

- Nå må det jobbes hardt for å få byggsektoren prioritert på samme måte. Det er byggsektoren som er hardest rammet av den finansielle uroen, og vi må nå sette i verk tiltak for å dempe nedgangen, sier Backe.