Samarbeider om tegneprogram

Holte Byggsafe og Data Design System (DDS) lanserer det nye tegneprogrammet ByggMester, et verktøy spesielt tilpasset byggmestere og tømrere.

- DDS har i 25 år utviklet tilpassede tegne/prosjekteringssystem for den skandinaviske byggebransjen. Holte Byggsafe har gjennom flere år vært ledene leverandør av programvare og tjenester til bygg- og anleggsbransjen. Vi mener at det er et generasjonsskifte blant tømrer- og byggmesteraktørene som etterspør effektive dataverktøy for å understøtte prosjektering, sier Svein Inge Nærheim hos DDS.

- Med vår felles kompetanse og erfaring, har vi nå laget et bransjetilpasset system som vil effektivisere tømrer- og byggmesterfagene, legger han til.

- Programmet er svært nyttig for dem som arbeider med planlegging, tegning, salg og bygging av hus, hytte og garasje. Om man starter med en enkel skisse eller importerer plantegningen fra et annet DAK system, vil det via en effektiv tegneprosess raskt bygges opp en komplett 3D-intelligent modell av bygget, sier Herdis Meldahl hos DDS.

Holte Byggsafe DDS-CAD ByggMester forenkler og automatiserer opptegning av byggemeldingstegninger og arbeidstegninger. Basert på samme tegnemodell har man også mulighet til å hente ut kapplister og mengdeberegninger.

- Ved at man som byggmester eller tømrer utfører tegnejobben selv, blir veien fra kundens ønske til eventuelle revideringer meget kort. Det vil gi den utførende aktør et konkuransefortrinn i forhold til de som benytter seg av ekstern ressurs når det gjelder tegneoppdrag. Hurtig tilbakemelding vil i mange situasjoner være avgjørende i kundens besluttningsprosess,sier Christina Jonstang, markedssjef i Holte Byggsafe.

Ved å tilby realistiske plan- , fasade- og snitt tegninger av en bolig, vil kjøper raskt kunne få et bilde av hvordan det ferdige resultatet blir. DDS og HolteByggsafe mener at brukeren på denne måten effektiviserer arbeidet samtidig som trygghet og kjøpevillighet skapes.