Maxbo tar over tapssluk

Som tidligere deleier har Løvenskiold Handel nå overtatt fullt og helt Maxbo-utsalgene på Harestua i Lunner og Rotnes i Nittedal.

Det er den tidligere majoritetseieren Lunner Allmenning med 66 prosent eierandel som har solgt seg ut av byggevarevirksomheten gjennom selskapet Hadeland Bygg og Trelast. Allmenningen er fortsatt eier av bygninger og anlegg på Harestua.

- Årsoppgjøret til Hadeland Bygg og Trelast for fjoråret genererte et så stort underskudd at allmenningens aksjer ble bokført til null kroner. Avkastningen fra selskapet har heller ikke vært tilfredsstillende i flere år. Vi ønsket ikke å tilføre ny kapital til virksomheten og valgte derfor å selge oss ut, forklarer allmenningsbestyrer Per Almqvist til lokalavisen Hadeland.

Adm. direktør Tom Borthen i Løvenskiold Handel som står bak Maxbo-kjeden, ønsker ikke å kommentere hvorfor Hadeland Bygg og Trelast har gått i minus de to siste årene.

- Det er flere grunner til underskuddet. Men vi hadde ikke kjøpt opp virksomheten hvis vi ikke hadde hatt tro på at vi skal bringe virksomheten over i pluss, sier han til Hadeland.

Løvenskiold Handel planlegger å flytte byggevarehuset i Nittedal til Mosenteret, mens driften på Harestua fortsetter på samme sted.

De to Maxbo-butikken omsatte i fjor for 72 millioner kroner med et negativt driftsresultat på 3,6 millioner kroner.