Snøkaos på Østlandet

Det første snøværet denne høsten skapte som vanlige lange køer over hele østlandsområdet onsdag morgen.

Særlig på strekningen mellom Drammen og Oslo var det problemer om morgenen. En kjedekollisjon ved Fosskollentunellen på E18 involverte ti biler og sørget for full stopp og stengt veistrekning i flere timer, men med bare lettere personskader.

Det var kilometervis med kø ved Liertoppen etter at både vogntog og busser skled av veien. Denne køen er nå løst opp.

- Inn mot Oslo er det nå bare våte og bare veier. I Oppland og Hedmark er det snødekke på veiene nå, forteller vaktoperatør Nils Aae ved veitrafikksentralen til NTB.

Håper på normal ettermiddag
På E6 nordover fra Kløfta/Frogner og inn mot Oslo var det ven 12-tiden onsdag ettermiddag fremdeles en del kø og saktegående trafikk.

- Det står en del personbiler og vogntog langs veiene som det nå skal ryddes opp i, opplyser Aae. Han håper ettermiddagen blir mer normal for bilistene.
Det var i lengre tid køer langs E6 sørfra ved Nordbytunellen i Ås ettersom den ble stengt på grunn av et trafikkuhell, men den åpnet rett etter klokken 12 onsdag formiddag og trafikken løste seg opp.

Forsinkelser og ulykker
Også NSB hadde i morgentimene noen problemer i Oslo og på Sørlandet etter at varmeelementene i noen sporvekslere ikke virket. I Oslo skapte det en forsinkelse på 10-15 minutter, men bare i en relativt kort periode.

Snøværet sørget for at også Oslo Lufthavn Gardermoen opplevde forsinkelser om morgenen etter at brøytemannskaper måtte frigjøre rullebanen for snø.
To biler kolliderte i Fredrikstad ved halv sju-tiden tirsdag. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i ulykken, men en person ble sittende fastklemt, og måtte skjæres ut av vraket, melder NRK.

Også på Sørlandet sørget snøværet for vogntog på tvers og stengte veier. E18 ved Vallesverd ble stengt etter at et vogntog havnet i autovernet.