Anleggsanbud for 600 millioner på Nordmøre

I løpet av de nærmeste månedene skal det lyses ut anbud på vei- og tunnelarbeid for til sammen 600 millioner kroner på Nordmøre. Stikkord er Stor-Krifast og renovering av Freifjordtunnelen, skriver Tidens Krav.

Selv om nasjonale selskaper må forventes å stikke av med brorparten av oppdragene og pengene, er det god grunn for lokale maskinentreprenører og andre til å sjekke batteriene i kalkulatoren og forberede seg på å regne anbud.

Spesielt gjelder dette oppdrag i tilknytning til Stor-Krifast: utbygging av ny vei og tunnel på strekningen Knutset-Høgset i Gjemnes og tilsvarende mellom Øydegard og Brunnes i Tingvoll.

Lokale firma
- Her vil vi dele opp i mange entrepriser for å gi lokale firma en mulighet, opplyser Per Bjørn Gjelsten.

Han er tidligere blitt utpekt som prosjektleder for Stor-Krifast, og har nå også fått tilsvarende rolle når det gjelder renovering av Freifjordtunnelen.

Det var Vegvesenets region midt som ønsket å samle begge de to store utbyggingsprosjektene under en felles prosjektleder, fordi gjennomføringen av prosjektene faller godt sammen i tid.

Omregnet til 2009-kroner lyder kostnadsoverslagene for de tre utbyggingsprosjektene på nokså nøyaktig 600 millioner kroner.

Full fart neste år
Det jobbes med tanke på å komme i gang med Freifjordtunnelen i august neste år. På Stor-Krifast vil man trolig komme i gang allerede utpå vinteren med skogrydding og forskjæringsarbeid.

For renoveringen av Freifjordtunnelen, kostnadsberegnet til 219 millioner 2008-kroner, er konkurransegrunnlaget nå 99 prosent ferdig og godkjent av Vegdirektoratet. Anbudsbeskrivelsen er også ferdig, kun finpuss gjenstår.

http://www.tk.no/nyheter/article3879187.ece