Det haster

Vi slutter oss helt og fullt til de betraktninger Trond Reinertsen har kommet med vedrørende finanskrisen. Vi har kort tid på oss for å finne løsninger som virkelig hjelper og som får hjulene i gang i igjen i næringslivet. For hver dag som går øker mismotet - og faren for at arbeidsplasser går tapt stiger.

Mange benytter selvsagt muligheten nå til å foreta justeringer i bemanningen i tillegg til at mange bedrifter finner tiden moden til å nedlegge avdelinger som kanskje ikke har gått så bra. Det er nok en del vikarierende motiver som ligger bak en del vedtak som nå fattes om innskrenkninger.

Men situasjonen er alvorlig. Selv om staten har bebudet en rekke tiltak som gjelder statsbudsjettet i 2009, er det nå krisen begynner å sige inn over folk og land. Selv om vi er kommet til oktober, er det lenge igjen til årsskiftet i denne sammenheng.

Vi vil i det lengste håpe og tro at det skal gå bra, men her må det skikkelig konkrete tiltak til fra myndighetenes side. Det å slå billige politiske poenger i den situasjonen som vi nå er inne i, vil vi advare sterkt i mot. Nå gjelder det å stå sammen for å finne de gode løsningene.

Det som slår negativt ut nå er at kronen har svekket seg så kraftig. Det er bra for eksportindustrien, men det er ikke bra for Norge. I tillegg synker oljeprisen.
Fredag vedtar Stortinget en pakke, men vi mener at både Regjeringen og Norges Bank øyeblikkelig må stille opp med nye tiltak for å avverge katastrofen. Og den kommer om man ikke nå spiller kortene rett. Selv om lille Norge er et rikt land - er vi et lett bytte i den store finanskrigen.