Bjerke har styrets tillit

DnB NOR-sjef Rune Bjerke har styrets fulle tillit. Det ble understreket av styreleder Anne Carine Tanum på en pressekonferanse torsdag.

- Jeg har blitt spurt om det å ta ansvar innebærer at jeg bør trekke meg. Det er hele tiden styret som ansetter og avsetter konsernsjefen, og så lenge jeg har styrets tillit blir jeg sittende, sa Bjerke.

Siktet
To ansatte i DnB NOR ble torsdag siktet av Økokrim for innsidehandel. Bjerke sier at det har vært en uke med mye uro og alvorlige påstander, og at situasjonen ble ytterligere alvorlig torsdag.

- Men for meg som konsernsjef er det spesielt viktig, av hensyn til de ansatte i DnB NOR Markets som er omfattet av siktelsen, å understreke at ingen er skyldige før de eventuelt er dømt, understreket Bjerke.

På direkte spørsmål om DnBNORs rolle i denne saken, sa styrelederen:
- Hvis det er gjort feil, skal selvfølgelig DnB NOR ta ansvaret. Jeg har gått grundig gjennom det materialet som er oversendt Kredittilsynet og kan ikke se at Rune Bjerke kan bebreides for noe.

Tar ansvar
Konsernsjefen fikk også selv mange spørsmål om sin rolle, men fastslo at det han hadde gjort for å få myndighetene til å gjennomføre tiltak mot finanskrisen ville han uten nøling ha gjort om igjen.

Bjerke understreket også det ansvaret han har for de mange tusen ansatte i finanskonsernet og sa de som nå er mistenkt for noe ulovlig må få en fair sjanse til å renvaske seg.

- Jeg ser det som min oppgave å gi menneskelig støtte til medarbeidere som nå er utsatt for mistanke, sa Bjerke.

Han bekreftet at han første gang hørte om salget av statsobligasjoner den 14. oktober, to dager etter at tiltakspakken ble lagt fram.