Sprengstoff fra forrige E6-utbygging funnet

Onsdag 22. oktober ble det funnet gammelt sprengstoff under den gamle E6-traseen ved Skaberud. Sprengstoffet har ligget der i cirka 40 år.

Det skal ikke være farlig å ferdes på E6 forbi funnsted. Ved sprenging er det imidlertid satt i verk ekstra tiltak for å ivareta sikkerheten for trafikanter, naboer og arbeidere, melder vegvesen.no.

I forbindelse med arbeid med å senke eksisterende E6 ved Skaberud, ble det onsdag 22. oktober 2008 funnet gammelt sprengstoff. Sprengstoffet stammer fra da E6 ble bygget ut i siste halvdel av 1960-tallet. Politiet, DSB og Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om funnet av gammelt sprengstoff ved Skaberud.

Ekstra god tildekning

I forbindelse med at det ble funnet gammelt sprengstoff rett nord for Tangen vedkryss i vår, ble det utført en risikovurdering og utarbeidet en sikker jobbanalyse. Denne risikovurderingen og sikker jobbanalysen fikk positive tilbakemeldinger fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Statens vegvesen og Hæhre Entreprenør as har besluttet å bruke den samme risikovurderingen og sikker jobbanalysen ved sprenging der det blir funnet gammelt sprengstoff. Dette innebærer at sprenginger der det er funnet gammelt sprengstoff, blir ekstra godt tildekket. Ved sprenginger vil trafikken på E6 som vanlig bli stanset utenfor sprengingens sikkerhetssone. Beboere innenfor sikkerhetssonen vil også bli evakuert ved sprenginger.

Ingen risiko

Området der det gamle sprengstoffet ble funnet, er videre sperret av og sikret. Selv om E6-trafikken går fem meter unna funnsted, er det ingen fare for trafikantene å kjøre forbi funnstedet. Med den sikkerheten som er omkring sprenginger, er det heller ingen risiko for beboere i området. Sikkerheten ved sprenginger, og da særlig ved sprenginger der det er gammelt sprengstoff i nærheten, gjør at det ikke er grunn til engstelse.