Bydrift Bergen blir AS

Bydrift Bergen går neste år trolig fra å være et kommunalt foretak til å bli et aksjeselskap. Mesta har signalisert et mulig kjøp av virksomheten.

Det har over en lengre periode vært uro rundt økonomien og organisasjonsformen til det kommunale foretaket i Bergen.

Bergens Tidende melder at finansbyråd Christine B Meyer (H) nå vil gjøre om rganisasjonsformen, slik at selskapet skal gå ut på det åpne markedet.

Løsningen innebærer at det som gjenstår av Bergen Bydrift KF, avdelingene vei, anlegg og verksted, skal bli et eget AS. Med seg skal de få en del kontrakter med kommunen, slik at de er sikret arbeidsoppgaver og inntekter den første tiden.

Bergen Bydrift gikk i fjor med et underskudd på 16,3 mill, og ligger an til et enda større underskudd i år. De hadde i 2007 180 ansatte. Avdelingene vann, avløp og park ble i vår flyttet til andre kommunale avdelinger, der 60 ansatte ble med på lasset.

BT melder også at Mesta skal være interessert i å kjøpe selskapet. Direktør for marked- og forretningsutvikling Dag Ketil Grønnesby skriver i et brev til finansbyråd Christine B Meyer: "Skulle det være aktuelt for kommunen å vurdere en fremtidig overdraging eller salg av hele eller deler av virksomheten, tar Mesta gjerne et møte for å diskutere mulige løsinger".

Byråd Meyer sier at de jobber med å lage selskapet om et til AS og at et salg til Mesta ikke vurderes nå.