Statkraft med gigantavtale i Odda

Statkraft og sinksmelteverket Boliden Odda har inngått en omfattende industrikraftavtale. Avtalen som erstatter dagens kraftavtaler, strekker seg helt til 2030.

 

Den langsiktige industrikraftavtalen gjelder fra 2009 til 2030. Leveransen på om lag 20 terrawattimer strøm er den største industrikraftavtalen Statkraft har inngått siden 1998.

- Avtalen sikrer Boliden muligheten til forutsigbare, langsiktige kraftleveranser til forutsigbare priser til sinksmelteverket i Odda. Dette bidrar naturligvis til å styrke smelteverkets konkurranseevne, sier Svante Nilsson som leder forretningsområdet Smelteverk i Boliden.

Som et ledd i avtalen overtar Statkraft Boliden Oddas aksjer i det lokale kraftselskapet AS Tyssefaldene. Boliden eier 39,88 prosent av aksjene i Tyssefaldene, mens Statkraft eier 20,29 prosent. Resten eies av DNN Industrier AS.

Statkraft mener det er svært viktig å tilby industrien forutsigbare, langsiktige og kommersielle betingelser når de stortingsbestemte industrikraftkontraktene utløper innen utgangen av 2011.