Starter opprydning etter steinras

Allerede tirsdag ettermiddag setter Statens vegvesen i gang arbeidet med å fjerne steinmassene som sperrer riksvei 13 mellom Odda og Tyssedal i Hordaland. 

– En geolog har vurdert situasjonen og mener hovedraset og tilleggsraset har renset såpass godt opp at ryddingen kan starte, sier distriktsveisjef Arnfinn Ansok i Statens vegvesen region Vest til NTB.

Både politi og Vegvesenet opplyser til NTB at det ikke har gått flere ras i området tirsdag. Dermed anser geologen som har undersøkt området det som trygt å sette i gang ryddearbeidet.

– Det er snakk om 4, 5, kanskje 6.000 kubikkmeter stein, så dette kan fort ta to-tre dager, sier Ansok.

Ryddearbeidet vil pågå helt til det blir mørkt og vil starte opp igjen når det lysner onsdag morgen. Ifølge Ansok er eventuelle skader på riksveien det minste problemet. Ryddingen og plasseringen av de enorme steinmengdene byr på de største utfordringene.

For at ikke pendlertrafikken gjennom Byrkjenes skal lammes fullstendig er det satt inn båt mellom Odda og Tyssedal. Busser fra Tyssedal frakter folk videre nordover.

Hovedraset gikk mandag ettermiddag klokken 14.40 og ble fulgt av enda et ras kort tid etter. Ingen ble skadd, men en skolebuss passerte stedet bare kort tid før det første raset gikk.