Hemmelige London-tunneler til salgs

Skal det være en labyrint med tunneler, 30 meter under Londons travle gater?

 

Den britiske telegiganten BT skal nå kvitte seg med Kingsway-tunnelene, som opprinnelig ble bygd som tilfluktsrom i 1942.
Tunnelene er en drøy kilometer lange, og har en spennende fortid som det fortsatt hviler et hemmelighetenes slør over.
Den britiske etterretningstjenesten MI6 overtok tunnelene i 1944, men pakket sammen etter krigen.

Regjeringens arkivtjeneste overtok og lagret en stund 400 tonn med hemmelige dokumenter i tunnelene. Deretter overtok det britiske postvesenet som på den tiden også drev telefonnettet.

Telefonsentraler ble installert nede i dypet, og på 1960-tallet gikk blant annet den berømte telefonlinjen som knyttet sammen de to røde telefonene i Washington og Moskva gjennom tunnelen.

British Telecom (BT) har siden brukt de hemmelige tunnelene til å lagre sikkerhetskopier av datamateriale, men er nå på leting etter en kjøper. Prisen er som så mye annet rundt tunnelene hemmelig, og BT understreker at den noe uvanlige eiendommen ikke kan brukes til hva som helst.

Den som leter etter romslig, men noe uvanlig bolig i London, trenger ikke søke, ei heller investorer med luftige planer om underjordisk konsepthotell eller originale restauranter.

BT håper derimot å selge til et statelig foretak, eventuelt til en større bedrift med behov for uvanlig lagerplass.
- Dette stedet har en fantastisk historie, og vårt håp er at det også skal få en fantastisk framtid, sier lederen for BTs eiendomsdivisjon, Elaine Hewitt.