70 meter igjen i Atlanterhavs-tunnelen

Nå er det bare 70 meter fjell igjen før gjennomslag. Gjennomslaget kan komme tidlig i november måned. Prosjektleder Halgeir Brudeseth tror likevel ikke at Atlanterhavstunnelen kan åpnes før sommeren 2009.

 

Vegarbeidet i Kristiansund går for fullt og torsdag neste uke åpnes Hagelinveien for trafikk.

- Med den framdrifta vi nå har i tunnelen vil vi tidligst kunne åpne Atlanterhavstunnelene i juni 2009. Fra Kristiansundssida har det gått rimelig bra, mens vi på Averøystuffen ikke har hatt inndrift. Fra Averøysida har det stort sett vært utført injeksjonsarbeider og tung sikring de siste månedene. Det ble gjennomført sonderboring fra Kristiansundstuffen i går, og det viste seg å være tilnærmet tørt og ikke nødvendig med injeksjonsskjerm. Det har i det hele tatt de siste ukene vært gode driveforhold, med lite vann og middels god bergmassekvalitet på "bysida" forteller prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Denne helga skal det gjennomføres kjerneboring fra Kristiansundstuffen. Kjerneboringa vil sannsynligvis foregå de neste dagene. Det skal bores to kjernehull fremover mot Averøystuffen.

- Hensikten med kjerneboringa er å finne mektigheten på den svakhetssona vi står midt i på Averøy. Vi ønsker å vite når vi vil gå inn i svakhetssona fra Kristiansundssida, for bedre å kunne planlegge drivinga og sikringstiltak fremover. Vi vil ved kjerneboringa også kunne få informasjon om når vi kan forvente å treffe på mer vann, sier byggeleder Kåre Ingolf Karlson.

Vegarbeidet i Kristiansund fortsetter med full styrke. Torsdag 23. oktober 2008 kl. 12.00 åpnes Hagelinveien fra krysset Dalabrekka for trafikk. I en periode blir framkommeligheten redusert. Større kjøretøy kan ikke passere hverandre, og blir bedt om å benytte merket møteplass.

- Fra og med mandag 27. oktober 2008, kl 17.00 stenges Dalaveien permanent for motorisert ferdsel inn fra Dalabrekka. All motorisert ferdsel til boligfeltene i Knudzondalen, skoler, idretts- og friluftsanlegg og turområdene i Folkeparken må fra da av benytte Hagelinveien og ny vei over Hagelinområdet. Vegarbeidet i Dalabrekka fortsetter med oppfylling av nye veger. Dette medfører redusert framkommelighet. Gående og syklende til Folkeparkområdet og Knudzondalen bes benytte Wilhelm Dahls vei og gangvegen/nedgangen ved Atlanten stadion, sier byggeleder for veg, Olav Lervik.

Byggeindustrien på besøk

Byggeindustrien var i dag på besøk på anlegget. Vi kommer med en større reportasje i Byggeindustrien foran årets Fjellsprengningskonferanse. Der blir det også holdt et eget innlegg om prosjektet som blir karakterisert som det vanskeligste undersjøiske tunnelprosjektet i Norge gjennom tidende. Innlegget holdes av byggeleder Kåre Ingolf Karlson.