Fagdagen roet ned

Byggeindustrien avviklet tirsdag en meget vellykket fagdag. En rekke representanter fra ulike deler av bygge-Norge var til stede - og alle syntes å bli beroliget av det som kom frem. Krisen i dag kan på ingen som helst måte sammenlignes med den katastrofen som rammet byggenæringen på slutten av 1980-tallet og begynnelsen på 1990-tallet. Men skal man komme gjennom dagens problemer er det helt avgjørende at myndighetene og politikerne følger opp med tiltak.

 

Kjell Senneset fra Prognosesenteret ga en meget god og detaljert gjennomgang av situasjonen. Han minnet forsamlingen om at byggenæringen de siste årene har vært inne i en helt unik situasjonen. Boomen denne gang har vært langt mer vidtgående enn det vi så på midten av 1980-årene og utover. Senneset mente det var bra for hele næringen at det nå kom et skifte. Ingen hadde godt av at spiralen ytterligere ble skrudd opp.

Han minnet om at mye av oppgangen i priser skyldes spekulanter. Nå har spekulantene rømt markedet, men de etterlater seg tusenvis av usolgte leiligheter. Skal det bli balanse i boligmarkedet må disse leilighetene selges, men prisene på leilighetene må reduseres - det samme må rentene.

Pia Farstad i BackeGruppen holdt et meget inspirerende fordrag om BackeGruppens vellykkede rekrutteringskampanje. I denne inngår også en prisbelønnet annonseserie. For oss i Byggeindustrien er det hyggelig at vi var det eneste fagtidsskriftet som fikk denne kampanjen. Vi er også fornøyd med at BackeGruppen var meget fornøyd med den responsen kampanjen ga.

Ellers fikk Byggeindustrien mye honnør for balanserte reportasjer og nyhetsdekningen både i bladet og på nettsidene i forbindelse med finanskrisen.
Det kommer reportasje fra fagdagen i Byggeindustrien. I tillegg vil det bli lagt ut en reportasje på Bygg-TV her på bygg.no.

Se foredragene fra fagdagen her:

http://www.bygg.no/id/37634