En spennende mandag på Oslo Børs

Meklerhusenes aksjestrateger var søndag kveld mer spent enn vanlig foran mandagens handel på Oslo Børs. De som er villige til å tippe, tror imidlertid at hovedindeksen vil gå opp.

 

De fleste tror regjeringens tiltak vil virke positivt, men samtidig er det sørgelig klart at Oslo Børs er helt avhengig av hvordan utenlandske investorer oppfatter beslutningen under G7-møtet i Paris i helgen

- Jeg vil vente med å spå til jeg ser hvordan rentemarkedet påvirkes. Går det bra der, ja så går det bra i aksjemarkedet også, sier aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities til NTB.

Han er likevel ikke overbevist om at en utflating og senere oppgang i aksjemarkedet betyr at Oslo Børs går inn i en varig oppgang. Hermanrud utelukker ikke at en ny bunn i det norske aksjemarkedet kan inntreffe høsten 2009.

Aksjestrateg Erlend Lødemel i DnB NOR tipper at pilene vil peke oppover mandag morgen. Han er også optimist på lengre sikt, men sier situasjonen er veldig uklar fordi det stadig dukker opp nye overraskelser i finansmarkedene.
Han minner for øvrig om at dotcom-nedgangen på begynnelsen av 2000-tallet slo inn i hovedindeksen med en nedgang på 59 prosent før det flatet ut, mens nedgangen nå ligger på 54 prosent.

- Til forskjell fra tidligere har det denne gangen gått så utrolig raskt, sier Lødemel.