Fortsatt full fart hos Norcem

Dersom det ikke skjer noe helt spesielt på tampen av dette året, vil Norcem i 2008 produsere like mye sement som i toppåret 2007.

- I fjor produserte vi 1,7 millioner tonn sement i Norge - og mye tyder på at vi får samme rekordkvantum i år, sier toppsjefen Gunnar Syversten til Byggeindustrien.

I tillegg til å lede Norcem er han ansvarlig for sementproduksjonen i HeidelbergCement-konsernet i hele Nord-Europa.

- Det vi har opplevd de siste årene er helt eventyrlig. Problemet er vel at temperaturen i hele bygge-Norge har vært for høy i perioder, og dette er en pris vi må betale for fremover, men det får vi komme til bake til, sier han.

- Mens vi i 2006 produserte i underkant av 1,7 millioner tonn sement i Norge, produserte vi i 2007 nesten 1 900 000 tonn. Det ligger an til at vi får samme produksjonstopp også i 2008. I perioder har vi solgt mer sement enn vi har produsert i Norge de siste årene, derfor har vi også importert sement fra våre andre fabrikker i nærliggende land, sier han.

Totalt vil Norcem i år omsette for ca. 1,4 milliarder kroner. De fabrikkene Syvertsen har ansvar for i Nord-Europa omsetter for ca. 1,1 milliarder Euro.

Norcem feirer i år sitt 40-årsjubileum. Les mer om denne saken og om jubileet i utgave nr 13 av Byggeindustrien, som nå er ute.