OL-nei gir reaksjoner

Skuffelsen etter idrettsstyrets OL-nei mandag fortsetter å gi utslag i Nord-Norge. En «søring» har nå bedt om nordnorsk statsborgerskap, og finnmarkinger vil boikotte Norsk Tipping.

Grete Kvelstad (55) fra Eidsvoll er så forbannet på østlendingene etter OL-saken, at hun søkte fylkesrådet om å få status som ekte nordlending, skriver Nordlys.

«Etter OL-avgjørelsen i dag er jeg lite stolt av å være østlending. Har vært bosatt på Senja siden 2002. Vil gjerne vite hvor jeg kan henvende meg for å søke om ekte nordlending-status», heter det i e-posten hun mandag ettermiddag sendte til fylkesrådslederens kontor i Troms.

Kvelstad fikk svar om at det ikke finnes noen formelle rutiner eller skjema for å endre status fra «søring» til «nordlending». Men hun håper likevel at hun kan få et diplom som hun kan henge på veggen der det står at hun er ekte nordlending.

Seriøst
- Det er helt seriøst ment at jeg vil «konvertere» til nordlending. Jeg blir så forbannet når jeg hører hvor nedlatende folk i sør snakker om nordlendinger. Sånn har det vært helt siden jeg var tenåring og folk mobbet Unit Five for å komme fra gokk og ri på reinsdyr, sier Kvelstad., som sier hun ble tatt godt imot fra første dag i Nord-Norge, og aldri har blitt kalt «jævla østlending» eller noe sånt.

I Finnmark er også skuffelsen stor over at det ikke blir noe Tromsø-OL, og her snakkes det om boikott.

- Det er prosessen vi reagerer på, at spillereglene ble forandre underveis. Det hadde aldri skjedd om den valgte OL-byen var Oslo. Og det er problemet, sier Tor Øines fra Alta.

Kutt ut tipping og lotto
Han foreslår at nordlendingene kutter ut all tipping og lotto i to måneder i protest.

- Det ville svi i spillemiddelpungen sørpå, sier Øines.

Spilleglade nordlendinger bidrar som kjent effektivt til spillemidler gjennom Norsk Tipping, så to måneders boikott tror han vil merkes.

Enda lenger nordøst i Finnmark, i Berlevåg, vil de heise svarte flagg mot piratene i sør som ranet OL fra nord.

- De herser med hele Nord-Norge. Alle båter i nord, Hurtigruten, hurtigbåter, ferjer og fiskefartøy må heise det svarte flagget for å vise sin vrede, foreslår Karstein Pedersen.