Hvor er Norges Bank?

I en samordnet aksjon har nå sentralbanker rundt om i hele verden senket styringsrenten med 0,5 prosent. Men hva med Norge? Sover Gjedrem i timen? Dersom ikke Norges Bank nå gjør noe, begynner vi å lure på hvilke føringer sentralbanksjefen har. Styringsrenten i Europa er nå 3,5 prosent, mens den er 5,75 prosent i Norge!

 

Faren er  stor for at mange arbeidsplasser kan gå tapt i Norge. Verdien på norske kroner kan eksplodere - og da er eksportindustrien ille ute. Blir rentegapet for stort kan milliarder av kroner strømme inn på norske konti - og det kan skje over natten. Det å vente til rentemøte den 29. oktober er etter vår oppfatning å spille hasard.

Stortinget har innkalt både finansminister, sentralbanksjef og sjefen for Konkurransetilsynet på teppet. Det er nå viktig å vise statsmannskunst. Og i dette tilfelle må vi følge den renteutviklingen vi ser i landene rundt oss. Norge kan ikke ligge der som en liten isolert øy. Pengene ser ingen grenser.

Det at de viktigste sentralbankene går sammen om et felles tiltak som de nå har gjort med renten, er helt enestående. De handler nå. Det viser hvor dyp finanskrisen er. At ikke Norges Bank er med på det samme opplegget, er for oss helt uforståelig.

Dersom noen av våre lesere kan gi en vettug grunn som er til forsvar for Gjedrem, vil vi gjerne ha en reaksjon.


Siste:
Norges Bank framskynder rentemøtet
Publisert: 08.10.2008 13:57
Oslo (NTB): Norges Bank skal vurdere styringsrenta 15. oktober, to uker før det planlagte rentemøtet skulle finne sted.