Regjeringen investerer for fremtiden

I neste års statsbudsjett prioriterer regjeringen rehabilitering og bygging av skoleanlegg, undervisningsbygg og kirker. Dette er en satsning for fremtiden, mener Icopal. 

- Det er positivt at regjeringen nå satser på å imøtekomme vedlikeholdsetterslepet på offentlige bygg, sier Geir Haugersveen, markedsdirektør i Icopal.

- Vår erfaring er at offentlige bygninger lenge har vært en salderingspost, særlig skoleanlegg. I lengden blir dette svært kostbart. Når det nå er ledig kapasitet i byggbransjen, er det fornuftig av regjeringen å sette inn et støt for investeringer i offentlige bygg.

Regjeringen vil avsette en investeringsramme på 15 mrd. kr fordelt over åtte år i rentekompensasjonsordningen for skole- og svømmeanlegg. 2 mrd fases inn i 2009. Dette er et viktig signal til offentlige eiere om å bruke den ledige kapasiteten i byggnæringen.

Tidligere i høst presenterte Kommunens Sentralforbund en rapport som viste at etterslepet i vedlikehold på bygginger i kommunals sektor tilsvarte 96 mrd. kroner.

- Regjeringens satsning er et lite, men viktig signal, fortsetter Haugersveen. - Vi ser hvordan slurv i vedlikehold fører til råte og fuktskader, økte strømutgifter, byggingsskader og forfall. Dette er kostnader som etter hvert blir store. Godt vedlikehold vil derfor alltid lønne seg.