- Gledelig levering på overtid

- Det er gledelig at den rød-grønne regjeringen omsider leverer resultater på boligområdet. Boligbudsjettet inneholder viktige skritt i retning av de boligpolitiske tiltakene som ble annonsert i regjerings­­erklæringen på Soria Moria i 2005, sier NBBLs adm. direktør Ralph Norberg.

- Det har ikke skjedd ved de tidligere budsjettene. Forslaget for neste år inneholder positive nyheter for boligsektoren, selv om de kommer lovlig sent. Det er dessuten fortsatt mye som ikke er fulgt opp, sier Norberg.

Norberg viser til at NBBL ga sin fulle tilslutning til det knippe av bolig­politiske tiltak som regjeringen kom med da den tiltrådte. Siden har det skjedd svært lite rundt disse tiltakene - så lite at NBBL nærmest hadde gitt opp håpet om noen ny giv i bolig­politikken.

- Årets budsjett gir nytt håp, selv om vi nok hadde foretrukket et budsjett med en langt mer offensiv investeringsprofil. I dagens situasjon er det høyaktuelt med klare og målrettede stimulanser til boliginvesteringer. Noe mer midler i denne retning blir foreslått - særlig til utleieboliger, studentboliger og sykehjem - men det hadde vært ønskelig med atskillig bredere og mer kraftfulle tiltak, påpeker Ralph Norberg.

NBBL-direktøren viser til at regjeringen selv sier at den "ønsker å bidra til flere miljøvennlige og universelt utformede boliger, og attraktive bygde omgivelser gjennom stedsutvikling og god byggeskikk".

- Med dagens krisetilstander i boligsektoren hadde det derfor vært fornuftig å slå to fluer i en smekk: God boligpolitikk og god motkonjunkturpolitikk, sier NBBL-sjefen som mener regjeringen her har mye mer å gå på.

- Vi håper derfor at det i løpet av Stortingets behandling av budsjettet skal være mulig å få fram flere og bedre stimulanser til prioriterte boliginvesteringer som det er behov for i landet vårt, avslutter Ralph Norberg.