- Positivt for bygg og anlegg

- BNL er fornøyd med at regjeringen har lyttet til vårt forslag om å utnytte den ledige kapasiteten i bygg og anlegg, sier adm. direktør Sverre A. Larssen i BNL. 

Byggenæringens Landsforening (BNL) har siden januar pekt på at Regjeringen burde bruke den ledige kapasiteten i byggenæringen til å sette i gang offentlige byggeprosjekter og rehabilitering av skolebygg og kirker. Til sammen legger regjeringens budsjettforslag til rette for offentlige oppdrag for i overkant av 3 milliarder kroner i 2009. – Det er vi fornøyd med, sier Larssen.

- Økte bevilgninger til vei og bane med 1,9 mrd legger til rette for reduserte kostnader for et samlet næringsliv. Midler til trafikksikkerhetstiltak og rassikring vil gi tryggere veier. Samlet sett er det positivt at regjeringen nå overoppfyller NTP, mener Larssen.

- Budsjettet bidrar til å trygge flere tusen arbeidsplasser i byggenæringen i en urolig tid. De offentlige byggeoppdragene bidrar til å trygge ca 5000 arbeidsplasser, samt å ta vare på kunnskap og kompetanse som er bygget opp de siste årene i byggenæringen.

Forbedrede avskrivingsregler for tekniske installasjoner i bygg er et positivt miljøtiltak. Dette er spørsmål BNL i mange år har arbeidet med for å bidra til redusert energibruk i bygg.

BNL er imidlertid svært bekymret for det økte skattetrykket på bedriftenes egenkapital gjennom høyere formuesskatt og høyere arveavgift.