USA vil flytte sin ambassade i London

London får nå en ambassadedebatt på linje med den som lenge har rast i Oslo: USA ønsker å flytte sin Storbritannia-ambassade til en mindre sentral del av hovedstaden, ikke minst av sikkerhetshensyn. 

Ambassaden ligger i dag ved Grosvenor Square, et sentralt område ikke langt fra Hyde Park og den travle handlegata Oxford Street. Nå vil amerikanerne bygge på en tomt i Nine Elms i bydelen Wandsworth på den andre siden av elva Themsen, melder britiske medier.

Ambassadør Robert Tuttle sier ifølge den britiske rikskringkastingen BBC at amerikanerne må få en sikrere og mer moderne ambassade i landet han beskriver som «USAs beste venn». Men ambassaden må ikke flytte for langt, tilføyer han.

– Vi har vært gjennom en lang og grundig prosess, der vi blant annet har sett på mulighetene for å oppdatere bygningen ved Grosvenor Square. Men det kan bli spennende å spille en rolle i utviklingen av London sør for Themsen, mener Tuttle.

I Oslo ønsker amerikanerne å flytte sin ambassade fra Henrik Ibsens gate til et sted der den kan være bedre sikret mot terroraksjoner. Det er ennå ikke avgjort hvor den nye ambassaden skal ligge.