Frikjenner Oppegård kommune for korrupsjonsmistanker

Advokatfirmaet G-Partner A/S frikjenner Oppegård kommune for påstander om korrupsjon i sitt forhold til Siemens.

 

Bakgrunnen for saken var en anonym e-post som kommunen mottok i juni i år, der avsenderen kom med påstander om brudd på innkjøpsreglementet, overfakturering og korrupsjon i forbindelse med avtaler om håndverkstjenester til kommunen.

Oppegård kommune engasjerte advokatfirmaet for å granske påstandene, og i rapporten som nå er lagt fram blir påstandene langt på vei avkreftet.
Konklusjonen er at det ikke kan dokumenteres at Siemens har overfakturert kommunen, eller at ansatte i kommunen har mottatt ulovlige fordeler. Noen PC-er som er omtalt i e-posten viser det seg at det er kommunen som har betalt og benytter.

G-Partner påpeker imidlertid at kommunen har begått flere brudd på regelverket for offentlige anskaffelser innenfor vedlikeholdstjenesten og eiendomsforvaltning. De anbefaler kommunen å gjennomgå sine innkjøpsrutiner og etablere bedre rutiner for fakturakontroll.
Oppegård kommune har tidligere innrømmet at de har brutt reglene for offentlige anskaffelser. Da den opprinnelige kontrakten med Siemens Building Technologies utløpte, ble oppdraget ikke lagt ut på anbud.