Lure bergensere bygger nå

Bergen kommune utnytter det dårlige byggmarkedet og lyser nå ut to byggeprosjekter til rundt 70 millioner kroner. 

Det er det kommunale foretaket Bergen Bolig og Byfornyelse (BBB) som utnytter det fallende byggemarkedet til å få bygget rimelige omsorgsboliger.

Direktør Audun Øiestad opplyser til Dagens Næringsliv at det kommunale selskapet i januar i år måtte trekke et boligprosjekt til 30 millioner kroner fra markedet på grunn av manglende interesse.

– Nå har vi gått ut i markedet igjen med tilbudsforespørsel på to prosjekter til rundt 70 millioner kroner. Nå ser vi at markedet er på retur. Det virker positivt på konkurransen, og vi kan oppnå fornuftige priser. Gunstigere priser bidrar til at vi får flere boliger igjen for de pengene vi investerer, sier han til avisen.

Byrådet i Bergen har stilt investeringsmidler til disposisjon for Boligetaten for anskaffelse av flere kommunale utleieboliger da behovet for slike boliger er økende.

– I tillegg er dette et mottiltak der det offentlige kan bidra til å skape økt aktivitet innen bygg- og anleggssektoren som er i ferd med å bremse opp, fremholder Øiestad.

BBB er et kommunalt foretak med formål å bygge utleieboliger og andre boligtilbud, forvalte disse byggene samt iverksette bolig- og miljøforbedrende tiltak. Bedriften bygger årlig 50-100 boliger.