Internasjonal oppmerksomhet

Statsbygg satser bevisst på å utvikle prosjektledere og har egne kurs med godkjente studiepoeng for dette. Satsingen fikk nylig internasjonal oppmerksomhet på en konferanse i Nederland. 

Det var det internasjonale storkonsernet Shell og det nederlandske forskningsmiljøet som i september hadde invitert de fremste innen skolering av egne prosjektledere. Statsbygg var en av de inviterte og i storfint selskap. NASA, Rolls Royce, Nokia, Shell og Lloyd var noen av de 25 bedriftene som deltok i work-shop-seansen.

-Gjevt
- Det er gjevt å bli plassert i en slik eliteserie, sier Kari Barlaup, leder av den interne Statsbyggskolen.

- Vi fikk masse oppmerksomhet, og det er godt å vite at vi minst er på høyde med de beste, tilføyer avdelingsdirektør og ansvarlig for program i prosjektledelse i Statsbygg, Siw-Hege A. Gundersen.

Formålet med seansen var å utveksle ideer og erfaring, se på de ulike opplæringsmodellene og få et innblikk i bedriftenes måte å sikre kontinuerlig læring, herunder også metoder for erfaringsoverføring.

Studiepoeng
Program i prosjektledelse i Statsbyggs regi bygger på egenutviklede moduler, gir offentlig godkjente studiepoeng, har interne kursholdere og tas i arbeidstiden.

Statsbyggskolen har mange ulike kurs utover prosjektlederkursene og er et virkemiddel for Statsbygg for å øke konkurranseevnen, øke de ansattes kompetanse, gjøre Statsbygg til en attraktiv arbeidsgiver og forbedre effektiviteten.