Åstedsundersøkelser i gang på Nannestad

Politiet har begynt med åstedsundersøkelser etter storbrannen på Nannestad i Akershus søndag.

- Vi har gått fra akuttfasen til etterforskningsfasen, og det er først nå det har blitt såpass kaldt på branntomta at vi har kunnet gå over til vanlig taktisk etterforskning. Vi har også fått bistand fra en tekniker fra kriminalavdelingen på Lillestrøm, sier lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor til NTB.

Han regner det kan ta et par dager før åstedsetterforskningen er unnagjort. Politiet har ennå ingen formening om årsaken til brannen.

To personer ble lettere skadd da 12 leiligheter i leilighetskomplekset i Nannestad sentrum brant ned til grunnen. To leiligheter ble røyk- og vannskadd.

Nannestad kommune etablerte søndag et kriseteam, og mye av arbeidet etter brannen har dreid seg om å få et tilbud til de som har mistet leilighetene sine.

- Kommunen og Nav har samarbeidet om akuttbehov som klær, mat og kontanter og om å gi tilbud om erstatningssted. Alle er nå enten losjert på hotell eller hos bekjente, og noen av beboerne har fått plass på sykehjem, opplyser lensmann Hoff.