Jotun vokser fortsatt

Jotun-konsernets positive utvikling fortsetter, men samtidig er konsernet forberedt på tilbakeslag i markedene fremover. 

Konsernets driftsresultat før skatt ble 807 millioner kroner frem til og med august mot 701 millioner kroner samme tidsrom i fjor.

Periodens driftsinntekter var 6,7 milliarder kroner. Det er 603 millioner kroner mer enn samme periode i fjor.

- Vi er ydmyke til den positive utviklingen, men det er hyggelig å se at veksten har fortsatt også i forhold til rekordåret 2007. Vi er forberedt på å merke effektene av den reduserte veksten i verdensøkonomien. Da er det blant annet viktig for oss å kunne posisjonere oss videre i land og segmenter der det er grunn for å tro at veksten over tid vil være relativt sterk, sier konsernsjef Morten Fon.

Han viser til at Jotun-konsernet har et langsiktig investeringsprogram for videre vekst. –Vi åpner en ny fabrikk i Sør-Korea i første halvår 2009. Bygging av en fabrikk i Libya står for tur, og vi ser også på andre markeder, sier Fon.

- Vi ser allerede at året som helhet vil bli bra. Det blir sikkert nødvendig med tilpasninger blant annet for å møte utfordringer som utviklingen i verdensøkonomien vil gi, sier Fon. Med dagens konjunkturutsikter forventer han ikke at veksten vil kunne fortsette i samme takt.