Politiet uten spor etter barnehagebranner i Drammen

Politiet i Drammen har få spor å gå etter i forbindelse med brannene som har rammet fem barnehager i løpet av to døgn.

I løpet av helgen brant både Fjell barnehage i Drammen og Skyttelveien barnehage i Solbergelva i Nedre Eiker ned til grunnen. Ti minutter etter midnatt mandag ble det meldt om en brann i Øren barnehage i Drammen sentrum. Barnehagen fikk omfattende skader. Til sammen har det vært fem branntilløp ved barnehager i Drammen de siste dagene.

- Vi har sterke mistanker om at det er noen som tenner på, sier innsatsleder Svein Erik Gevelt ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2.

Undersøker åstedene
Politiet har iverksatt rundspørringer i områdene rundt barnehagene, og har åpnet en egen tipstelefon i forbindelse med saken.

- I tillegg undersøker vi åstedene teknisk. Dette er førsteprioritet i vårt politidistrikt, og vi setter inn alle tilgjengelige ressurser i saken. Foreløpig har vi ingen konkrete mistenkte, sier fungerende seksjonsleder ved Drammen politistasjon Nina Karstensen Bjørlo til NTB.

Brannene gjør at mange foreldre får en stor utfordring med å få ordnet barnehagepass denne uka. Til sammen er mer enn 150 barn rammet av barnehagebrannene

Foreldre går vakt
Politiet frykter nye branner, og vil i løpet av de kommende nettene holde et ekstra øye med barnehagene i området.

Ved Blåbærtoppen barnehage i Drammen har foreldre samlet seg til dugnad for å sikre barnehagen gjennom nettene fram til en eventuell gjerningsperson er pågrepet.

- Blåbærtoppen barnehage er en nybygd barnehage, og vi foreldre gjorde mye dugnad i forbindelse med byggingen av barnehagen. Det hadde vært forferdelig om den nå skulle brenne ned, og tenke på hvor lei seg barna hadde blitt dersom det hadde skjedd, sier initiativtaker til dugnaden Roy Bostrøm til VG Nett.

- Eksplosive branner
Seksjonsleder i Drammensregionens brannvesen Kjetil Hagen tør ikke spekulere på hvordan brannene har startet, eller om det er likhetstrekk mellom dem. Men mye kan tyde på at det har blitt brukt bensin.

- Det har vært eksplosive branner med voldsom utvikling. Det tar alltid litt tid før brannvesenet er på plass, men vi har sett at det har vært forholdsvis rask utvikling på brannene, sier Kjetil Hagen til NTB.

Politiet har ingen mistanke om hvorfor noen eventuelt måtte ønske å tenne på barnehagene.

- Så langt blir det bare spekulasjoner. Vi har ingen konkrete motiv som vi jobber ut ifra, men det er klart at dette er spesielt, sier Nina Karstensen Bjørlo.