Brannen på Leknes slukket

Søndag formiddag brøt det ut brann i et senter på Leknes i Nordland. Etter flere timers intenst slukningsarbeid, klarte brannmannskapene å slukke brannen.

- Brannen er slukket. Vi fikk meldingen for et kvarter siden, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB ved halv fire-tiden søndag.

Politiet fikk melding om brann på Leknes i Vestvågøy kommune i Nordland klokken 10.45 søndag. Brannen brøt ut i verkstedbygget i senteret, som er ca. 100 kvadratmeter stort. Brannmannskapene jobbet søndag intenst med å hindre at brannen skulle spre seg, noe de altså lyktes med.

- Jeg vil tro at halve bygget er totalskadd. Totalt sett er bygget på 1.500 til 2.000 kvadratmeter, og det inneholder flere forretninger og kontorer, sier brannmester Roger Vian ved Leknes brannstasjon til NTB.

Det er verksted- og lagerdelen av senteret som er brann- røyk- og vannskadd. Delene av bygningen som huset kontorer er berget. Ingen personer kom til skade under hendelsen.

- Slukningsarbeidet gikk ganske bra, selv om vi var plaget med mye vind. Rundt 20 brannmenn deltok, sier Vian.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Senteret, som ligger like utenfor Leknes sentrum, inneholder blant annet en bilforretning, en interiørforretning og flere andre butikker og kontorlokaler.