Fortsatt mye å gjøre i Mesterhus

- I Mesterhus opplever vi at de fleste av våre medlemmer har fortsatt mer enn nok å gjøre, og situasjonen er absolutt ikke dramatisk slik mange medier skriver, sier Raymond Myrland som er kjedeleder i Mesterhus Norge til Byggeindustrien.

 

Også Mesterhus har en tilbakegang i salg og igangsetting, men de fleste medlemsbedriftene har likevel nok å gjøre, sier han. Leilighetsbyggingen har stoppet opp, men så var det også en stor overproduksjon på det området. Den justeringen vi nå har i markedet må ikke sammenlignes med hva som skjedde i 88/89, og vi tror det hele vil ha stabilisert seg på et normalnivå i 2010, sier Myrland.

Mesterhus tar grep om ny TEK og utdanner håndverkere.

- Det har de siste tre ukene blitt avholdt regionsmøter rundt i Norges land for Mesterhusmedlemmene og i den forbindelse har håndverkerne til bedriftene blitt invitert til å delta på opplæring i ny TEK og viktigheten av å bygge tett, fortsetter Myrland.

- Håndverkerdagene som de blir kallt, er hittil avholdt i Haugesund, Trondheim, Bodø, Oslo og Tønsberg. For tur står Bergen og Lillehammer
Trine Pettersen som er teknisk sjef i Mesterhus har så langt undervist i underkant av 300 håndverkere i "ny TEK" slik at forståelsen av de nye forskriftene skal være helt fremme i pannen til de utførende.

På turen rundt i landet har fem av våre leverandører også vært med for å vise i praksis hvordan produktene best kan benyttes, samt at håndverkerne har fått informasjon om kommende produkter, sier Myrland som mener at det er en forutsetning at våre håndverkere er godt forberedt. Derfor utdanner vi dem slik at de også er klar over hvilke krav vi stiller, slik at de også kan veilede andre fag på byggeplassen. Tetthetsmålinger må utføres og i Mesterhus legges det nå rutiner på at alle nye hus skal ha gjennomført tetthetsmålinger slik at vi kan dokumentere lekkasjetall for byggherren.

- Utdanningen av håndverkere fortsetter videre utover høsten. Som Norges største boligbygger hviler det et ansvar på oss for hele tiden å være i forkant av utviklingen sier Myrland.