Strid bak rørlegger-konkurs

VVS Senteret Norge Oslo er slått konkurs. Rørleggerbedriften som holder til på Bryn, har 50 ansatte.

Oslo-bedriften inngår i et av landets største rørleggerkonsern, VVS Senteret Norge, med hovedkontor i Lier. Konsernet operer som totalentreprenør innen VVS, har 350 ansatte og omsatte i fjor for over 300 millioner kroner. Eier er Lier-mannen Trond Langlie Røine.

Med utgangspunkt i Arne Røines Rørleggerforretning AS har Trond Røines rørleggerkonsern vokst kraftig de siste årene gjennom oppkjøp. Oslo-bedriften ble ervervet for to år siden. Da var navnet Oslo Tekniske Rørleggerfirma Service AS.

Oslo-bedriften har hatt overskudd i alle år frem til i fjor da det ble et minus-resultat før skatt på nærmere 1,2 millioner på en omsetning 63 millioner kroner.

Overfor Dagens Næringsliv forklarer Røine konkursen med at det har pågått overfakturering i millionklassen som skal ha blitt avdekket gjennom en regnskapsundersøkelse. Dette skal gjelde for servicekontrakter overfor offentlig sektor.

Dette avvises av den tidligere eieren som har saksøkt Røine for manglende oppgjør. Røine mener han har tapt 27 millioner kroner på konkursen.

Selskapets bankforbindelse er Fokus Bank som har lånt ut 110 millioner kroner til Røines selskaper. Banken skal i følge DN i går ha samlet inn bilnøklene til 25 firmabiler.