Vurderer flere informasjonstiltak rundt ID-kort

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil i lys av erfaringene fra Arbeidstilsynets aksjonsuke, vurdere om det trengs ytterligere informasjonstiltak rundt ID-kort innføringen. BNL er blitt hørt, skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

Etter det BNL kjenner til vil også AA-registeret oppdateres daglig fra 1.10.08.

BNL sendte i august et brev til arbeids- og inkluderingsdepartementet der vi påpekte mulige grunner til forsinkelsene med utstedelse av ID-kort. En av grunnene var at AA-registeret kun ble oppdatert en gang i uken. BNL er fornøyd med å ha blitt hørt på dette punktet.

Forskrift om ID-kort har vært gjeldende fra 01.01.08. For at virksomhetene skulle få anledning til å områ seg, og fordi det har vært noen vanskeligheter med registertilknytningen for visse typer virksomheter, har Arbeidstilsynet i stor utstrekning drevet informasjon om kortplikten ute på tilsyn. Fra 01.08.08 har imidlertid Arbeidstilsynets retningslinjer gått ut på at pålegg skal gis der arbeidstakere påtreffes uten ID-kort. Arbeidstilsynets siste aksjon ute på byggeplasser skjedde i uke 36.

Ministeren skriver i sitt svarbrev til BNL at det er ute på byggeplassene vi har de største mulighetene til å nå de gruppene som ellers ikke nås gjennom informasjonstiltak i media eller gjennom organisasjonene i bransjen. Dag Terje Andersen tror ordningen med ID-kort er godt kjent i bransjen, men departementet vil i lys av erfaringene fra Arbeidstilsynets aksjonsuke nå vurdere om det trengs ytterligere informasjonstiltak.

Byggeindustrien har tatt tak i denne saken flere ganger.