Bygger ned kulturen for skihopping

Mika Kojonkoski er oppgitt over planene for nye Holmenkollen. - Skisportens vugge er i ferd med å bli hoppsporten gravplass, sier Kojonkoski.

Landslagssjefen har løftet norsk hoppsport tilbake i verdenstoppen, men finnen er bekymret for rekrutteringen som følge av laber vilje for å bygge nye, toppmoderne anlegg.

- Rundt 1990 reiste finske hoppere på leir til Norge. Da var anlegget i Trondheim best i verden. Siden da har det ikke skjedd mye. Mens alle seriøse hoppnasjoner har foretatt store investeringer, er Lysgårdsbakken i Lillehammer det eneste som har skjedd i Norge, sier Kojonkoski til VG.

- I dag har de fleste av våre landslagshoppere to og en halv times reise til trening. Ingen av finnene har mer enn 10 minutter. Hvilken fotballspiller hadde akseptert to og en halv times reise for å trene, undrer landslagstreneren.
Finnen ser mørkt på norsk hoppsports framtid.

- Jeg forstår ikke dette. Norge har en god kultur for skihopping, likevel bygges kulturen ned. Nasjoner som Østerrike, Tyskland, Finland, Sveits og Italia ligger i dag langt foran Norge i forhold til treningsmuligheter, sier Kojonkoski.

Han mener Norge velger minimumsløsninger når en ny bakke i Holmenkollen bygges.