Sprengingsarbeider tar til igjen

Sprengingsarbeidene i forbindelse med utvidelsen av E6 Hovinmoen-Dal ble midlertidig stanset etter et sprengingsuhell tirsdag 2. september. Flere tiltak er satt i gang, og sprengingsarbeidene kan nå ta til igjen.

I etterkant av nevnte sprengingsuhell, satt hovedentreprenøren Mesta i gang en granskning som resulterte i at flere tiltak skulle iverksettes, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Tiltak
I sin granskningsrapport, har Mesta beskrevet følgende tiltak:

Utarbeidelse av nye sprengingsplaner, risikovurderinger, posteringsplaner og instruks for posteringsvakter og personell som arbeider innen en sprenging sin sikkerhetssone. Disse dokumentene er utarbeidet, og ble gjennomgått med alle som arbeider med sprenginger mandag 22. september.

Det er satt i gang et arbeid med å klarere arbeidsfordelingen mellom de som jobber med sprenginger. Dette arbeidet skal være sluttført innen 1. oktober.
Med bakgrunn i den gjennomførte granskningen og de tiltak Mesta har gjennomført, har Arbeidstilsynet gitt Mesta tillatelse til å starte opp igjen med sprengingsarbeider i forbindelse med utvidelsen av E6 Hovinmoen-Dal.

Sprening i kveld
Den midlertidige stansen i sprengingsarbeidene er opphevet med umiddelbar virkning. Neste sprenging i forbindelse med utvidelsen av E6 Hovinmoen-Dal vil finne sted natt til 24. september (førstkommende natt). I forbindelse med denne sprengingen vil E6 være stengt for trafikk mellom Dalkrysset og Bogsrud fra klokken 00.00 til klokken 04.00 natt til 24. september. I denne perioden vil det være skiltet omkjøring om gamle E6 (Trondheimsvegen).