Bush-talsmann: Det haster med finansplan

Kongressen i Washington må skynde seg med å vedta president George W. Bushs kriseplan for USAs finansnæring. Planen er den beste beskyttelsen USAs økonomi kan få, sier en Bush-talsmann.

Pressetalsmann Tony Fratto i Det hvite hus sa tirsdag at det haster med å få Bushs forslag om å sprøyte inn 700 milliarder dollar (3.900 milliarder kroner) godkjent av de folkevalgte. Det fins ikke noe alternativ, framholdt han.

- Dette er ikke et skritt vi tar med lett hjerte, det er en svært omfattende og kostbar plan. Men vi føler at i dagens situasjon hadde vi ikke noe alternativ, sa Fratto, som tilføyde at Bush har full tillit til sentralbanksjef Ben Bernankes evner til å administrere krisearbeidet.

Formannen i Senatets komité for bankspørsmål, demokraten Christopher Dodd, mener imidlertid at regjeringen ikke har gitt en god nok forklaring på hvordan kriseplanen skal virke.

- Den er uten sidestykke både i omfang og mangel på detaljer, sa Dodd tirsdag.

Bush har lagt fram sin redningsplan etter at den store amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs, mens konkurrentene Bear Stearns og Merrill Lynch ble solgt på billigsalg. Verdens største forsikringsselskap AIG ble reddet fra kanten av stupet.