Drammenselever vant forsknings-quiz

Quiz-en på byggenæringens forskningsdag for ungdom ble vunnet av VG2 Teknologi og Forskningslære fra Drammen videregående skole.

- Gode svar og stort engasjement avgjorde, sier "Quiz-mester" Anita Tjelta i BNL.

340 elever og 40 lærere fra videregående skoler på østlandet deltok på Byggenæringens Forskningsdag i Oslo mandag denne uka.

Tema for dagen var energi og klima relatert til bygg og anlegg. For mange av ungdommene var nok temaet nytt og forholdsvis ukjent. Men ungdommene var engasjerte og flere ga uttrykk for at de ønsket å lære mer om både energispørsmål og tekniske løsninger, skriver BNL på sine hjemmesider.

Drammen stakk av med seieren
Det var elever fra Drammen videregående skole som vant Quiz-konkurransen som alle skoler ble oppfordret til å delta i; Nærmere bestemt 2TF2 - Teknologi og Forskningslære 1.

- Drammen vant på grunn av høy svarprosent og jevnt over gode svar, sier prosjektkoordinator Anita Tjelta i BNL. Av 21 elever i klassen leverte 19 inn svar. Av disse fikk 15 godkjent.

Premien er et gavekort på 1000,- kroner som klassen kan bruke som de vil. - Klassen har tydeligvis fulgt godt med på foredragene og de var engasjerte i det som foregikk. Det er veldig artig å få så gode besvarelser og at så mange deltok, sier Tjelta.

Praktisk tilnærming
I tillegg til foredrag om alt fra ulike energikilder, til lavenergiboliger og solenergi spesielt, fikk elevene i pausene anledning til å teste egne kunnskaper på stands. Både Skanska, Veidekke, Gunnar Karlsen, Solarnor, Sintef Byggforsk, Multiconsult, Stastbygg, NTNU og Treteknisk Institutt stilte opp med både konkurranser og demonstrasjoner. Elevene som deltok kom både fra bygg og anlegg, elektro og studiespesialisering (allmennfag).

Flere konkurranser
Vi minner også om de andre konkurransene som er utlyst i forbindelse med forskningsdagen. Her er det mulig for klassene å konkurrere om beste webreportasje, beste framtidsvisjon, beste energieffektiviseringsplan for egen skole og beste debattinlegg om energi og klima. Innleveringsfrist for alle kategorier er 15. oktober.

Oppgavene finner du her