Førstedivisjonsspill ikke kommunens ansvar

Moss sliter med å få på plass nytt stadion, og kan heller ikke vente seg hjelp fra kommunen. Det kan bety degradering til 2. divisjon.

 

Moss vil bygge nytt stadion og har skaffet garantister for 8,1 millioner kroner årlig i fem år. Det motsvarer kravet Moss kommune satte for å si ja til satsingen. Men rådmann Hans Birkeland vil noe annet. Han vil skrinlegge Melløs Arena, og heller oppgradere dagens arena på Melløs for snaut 30 millioner. Rådmannens innstilling innebærer at MFK ikke får lisens i 2009 og må ta den tunge veien ned i 2. divisjon.

- Ikke vårt ansvar, sier rådmann Birkeland. Han har sett seg lei på at norske fotballklubber setter press på lokale politikere for å realisere sine stadiondrømmer.

- Jeg har store problemer i dag med å se hvordan vi som kommune skal kunne klare å få dette til. Dette er noe fotballklubben er nødt til å ordne selv. Det er ikke en kommunes primæroppgave å ordne opp i dette. Dette er et urimelig press fra fotballen på norske kommuner, som jeg synes veldig lite om, sier Birkeland til Moss Avis.

Han bryr seg lite om at Moss kan havne på nivå tre.

- Det er klart at det er hyggelig for en by og en kommune å ha en fotballklubb i en av de øverste divisjonene. Jeg ser jo at det er en fordel med hensyn til omdømme og så videre. Men, slik prosjektet er fremlagt, er det ikke mulig for oss å være med. Det blir for dyrt. Vi har fokus på gamle og syke. Fotball er underordnet, slår Birkeland fast.

Saken avgjøres i bystyret mandag 29. september. Spørsmålet er om politikerne følger rådmannens innstilling eller om de vil gi økonomisk hjelp til at Moss kan beholde statusen som førstedivisjonslag.