Peabs første kvinnelige distriktssjef

Gro Skaar Knutsen (39) tenker ikke mye på at hun er Peabs første, og kanskje den eneste kvinnelige distriktssjefen i hele byggenæringen.

Narvik-ingeniøren i Bjørn Bygg er først og fremst ute etter å gjøre en god jobb. Hun har ambisjoner om å få tak i gode tomter og bygge i egen regi. Det er det som er målet. At hun stort sett har menn rundt seg, er hun vant med. Derfor ble hun nesten overrasket da hun ble konfrontert med at hun var den første kvinnelige distriktssjefen i Peabs historie.

- Jeg trives i bransjen. Dessuten har jeg jo alltid noen andre jenter rundt meg i andre stillinger. Jeg føler meg ikke alene, sier Gro Skaar Knutsen.

Men hun medgir at hun ikke alltid har sammenfallende interesser med gutta i Bjørn Bygg.

- Hvis vi er på reiser og gutta vil på puben, hender det nok at jeg tar en liten shoppingtur isteden. Men jeg syns bare det er deilig med litt tid på egen hånd. Med tre barn hjemme er det stort sett full fart, forteller Gro.

Gro har vært ansatt i Bjørn Bygg siden 2003, og er nylig blitt distriktssjef for Troms 2. Hun mener selv at hun har en av de beste jobbene i hele Peab-systemet, og trives veldig godt i sin nye rolle. Hun har ansvaret for trebasert bygging i Troms fylke og en egen serviceavdeling. Til sammen har hun personalansvar for 12 funksjonærer og ca 90 tømrere.