Kjøper 50 prosent av Nor Element

Contiga AS har inngått en intensjonsavtale med Kruse Smith AS om kjøp av deres eierandel på 50 prosent i Nor Element AS.

De øvrige 50 prosent eies av AS Betong.

- Contiga ønsker å gå inn i Nor Element for å videreutvikle bedriften til å bli en enda mer leverings- og konkurransedyktig, kvalitetsbevisst og lønnsom virksomhet. Kruse Smith har bidratt sterkt til etableringen av virksomheten, men det er riktig at Contiga nå går inn på eiersiden for å styrke den videre utviklingen, sier administrerende direktør i Contiga, Axel Baumann.

- Ledelsen i selskapet ser positivt på oppkjøpet. Nor Element får gjennom den nye deleieren tilført betydelig kompetanse, og vi ser spesielt potensiale innen utvikling av produksjon og marked, sier administrerende direktør i Nor Element, Helge Haugland.

Contiga har fabrikker i Moss, Fredrikstad, Kongsvinger, Flisa og Stjørdal. Selskapet hadde i 2007 en omsetning på over 700 mill. kr. og har over 350 ansatte.

- Gjennom vårt nye eierskap i Nor Element vil vi kunne tilby markedet enda bedre dekning på våre løsninger, og ser frem til et nært samarbeid med Nor Element. En bedre utnyttelse av totalkapasiteten vil være til fordel for våre kunder, samtidig som Contiga bedre vil kunne tilby stålkonstruksjoner som en del av bæresystemene i denne landsdelen, sier Baumann.

Nor Element er store på betongelementer i Agder og Norges største produsent av betongtrapper. Hovedkontoret ligger i Mandal og fabrikkene ligger i Kristiansand, Mandal og Marnadal. Selskapet omsatte i 2007 for over 170 mill. kr. og har ca. 80 ansatte.