Gjennomslag i Atlanterhavstunnelen i oktober

Etter å ha passert og sikret rassonen på Averøysiden, ventes gjennomslag i Atlanterhavstunnelen i slutten av neste måned. Vegarbeidet på begge sider av tunnelen går som planlagt.

- Vi befinner oss fortsatt i et vanskelig geologisk område. Kjerneboringene fremover vil fortelles oss mye. Fortsatt er det lav framdrift i tunnelen på grunn av dårlig fjellkvalitet og innlekkasje av vann, men den er betydelig redusert. Framdrifta på Averøystuffen var siste uke 3,3 meter og 13,3 meter på Kristiansundstuffen forteller byggeleder for tunnelen, Kåre Ingolf Karlson til vegvesen.no.

Mens tunneportalen på Averøy er støpt ferdig, er arbeidet med portalen på Hagelin i en forberedende fase. På Averøy er de tekniske byggene i tunnelen, pumpestasjonene i stigningene fra dypeste punkt og opp mot portalen, og tekniske bygg i friluft snart bygd ferdig og klargjort for montering av teknisk utstyr. Det øverste bærelaget (første asfaltlag) er lagt i om lag 2000 meters lengde. Banketter og rekkverk er støpt, og det er gravd dreneringsgrøfter og lagt trekkerør til ledningsnettet i omlag 1800 meter av tunnelen på Averøysiden.

- Selv om framdrifta ikke har vært som vi ønsker oss, har vi likevel fått gjort mye annet og nødvendig arbeid i tunnelen, sier Kåre Ingolf Karlsson.

Arbeidet med tilførselsvegene på begge sider av tunnelen følger tidsplanen. På Averøy er vegen stort sett ferdig. Rundkjøringa på Bremsnes fungerer godt, og parkeringsplassen ved avkjøringa til Øksenvågen og Sveggesundet på Averøy er ferdig. Noe skilting står imidlertid igjen. Nå er også arbeidet med rasteplassen med utsikt til storhavet, godt i gang. Rasteplassen skal stort sett være ferdig bygd i løpet av høsten og klar til bruk våren 2009. Vegarbeidet i Hagelinområdet går framover med stormskritt. Rundkjøringene begynner og ta form. Neste etappe, som vegbrukerne og naboene til anlegget vil merke, er graving av grøfter til ledningsnettet, bygging av støyskjerm mot Dalaveien og hevingen av Dalabrekka fra den nye rundkjøring og opp til krysset Dalabrekka/Wilhelm Dahls veg.

- Dette arbeidet kan medføre noe støy. Når dette arbeidet starter, vil Dalaveien bli stengt for all trafikk. Trafikken til Knutdzondalen, skolene, friluftsområdet og idrettsanleggene vil da måtte kjøre over Hagelin. Jeg ser ikke for meg at Dalaveien vil bli åpnet for bli trafikk, annet enn som gang- og sykkelveg, når vi stenger vegen om ei ukes tid. Det nye vegnettet i Kristiansund vil bli tatt i bruk før jul men det vil stå igjen noe etterarbeid som vil bli utført fram mot åpningen av prosjektet, sier byggeleder for veganlegget, Olav Lervik.