Pris for brannfakkel om brannsikkerhet

Fredag 19. september ble det markert at første kull i det treårige studiet Erfaringsbasert mastergrad i eiendomsutvikling er i mål.

Bak står Senter for eiendomsutvikling og forvaltning ved NTNU, som tilbyr ulike tverrfaglige utdanningstilbud og kurs i regi av NTNU, og skal være en møteplass mellom bransje, organisasjoner, undervisning og forskning.

Kombinerer jobb og studier
De ferdige studentene har tatt det erfaringsbaserte masterstudiet Eiendomsutvikling og forvaltning / Facilities Management som deltidsstudium over tre år, ved siden av sin daglige jobb.

Studiet er resultatet av et ønske om mer forskning innenfor eiendomssektoren, samt bransjens eget ønske om mer utdanning og profesjonalisering. Jus, økonomi, arkitektur, ledelse og arealplanlegging er noen av kunnskapsområdene masterstudentene arbeider med.

- Det er lærerikt å få jobbe med dere som er ute i praksis, og det er en stor faglig spennvidde i masteroppgavene som er levert, sa dekanus Tore I. Haugen ved Fakultet for arkitektur og billedkunst.

- Masteroppgave med stor samfunnsmessig verdi
Blant mange solide masteroppgaver ble én fremhevet som spesielt nytenkende og grundig, med stor vitenskapelig og samfunnsmessig verdi.

Med oppgaven Brannsikkerhet i bruksfasen. Forebyggendeforskriften - roller, ansvar og kompetanse ble Jorunn Iren Husby tildelt pris fra Norsk nettverk for Næringseiendom (NfN), i form av et reisestipend på 10.000 kroner.

- Husbys oppgave vil bidra til større profesjonalisering på Facilities Management-området i næringslivet og i det offentlige. Det er en "brannfakkel" til eiendomsbesittere, og jeg håper at en rekke av Husbys funn, som berører både menneskeliv, samfunnsmessige og økonomiske verdier, vil bli implementert, sa Arne Kvale, som delte ut prisen fra NfN.

- Brannsikkerhet har vært arbeidsområdet mitt i lang tid, og jeg er overrasket, men svært glad for denne prisen, smilte Husby, som skal presentere funnene for Direktoratet for sikkerhet og beredskap denne uken.