Boligbygger med fryktreduksjons-aksjon

Kommende mandag og tirsdag samles selgere fra Nordbohus til samling. - Konkurser, rentehopp og finanskrise i USA påvirker oss ansatte, derfor samles vi til en fryktreduksjons-aksjon, sier markedssjef i Nordbohus, Per Arne Bakken.

 

- Dagens situasjon på boligmarkedet, er en kjempemulighet for oss i Nordbohus. Det skal alle ha fått øye på etter denne to dagers samlinga, sier han.

- Kjempemulighet?
-Ja! Nå faller leilighetsmarkedet midt i de største byene. Nå forsvinner byggefirma på jakt etter kortsiktig gevinst. Trendene peker i retning av småhus utenfor byene, i pendleravstand. Og det er jo her vi har hatt vårt satsingsområde i årevis, sier Bakken.

- Men likevel trenger dere fryktreduksjon?
- Det er ment litt humoristisk, men i slike tider som vi har nå, så trenger vi å samles for å legge strategier. Vi har vært i det norske boligmarkedet siden 1985 og er vel kjent med svingninger. Derfor er vi også vel kjent med at følelser mer enn fakta styrer utviklingen.

God timing
Husbanken er et godt sted å låne penger. Den er den billigste banken i Norge akkurat nå og tilbyr flytende rente 5,7 % / 5.3% hvis du binder lånet i 10 år. I tillegg stiller de gode kvalitetskrav som vi liker, sier Bakken.
- Vi må få boligkjøperne ned fra gjerdet. Det er faktisk akkurat nå det er lurt å kjøpe ny bolig. Ja, forutsatt at du har en økonomi som tåler en så viktig investering da, sier han.
- Hvorfor?
- Det er en kjensgjerning at mens aktiviteten var rekordhøy, så gikk det vel fort i svingene for enkelte. Slurv og slendrian rammer omdømmet til ei hel næring. Det er det all grunn til å beklage. Men heldigvis er det sånn at det er de som tar snarveger som først får svi når tidene endrer seg. De som velger å bygge nytt hus nå, har derfor en helt annen trygghet. Vi lover fortsatt stødige fagfolk, solide byggematerialer og god oppfølgning, sier han.

- Er det dette selgerne skal trene på å si til kundene?
- Når Nordbohus samles til to dagers selgersamling, så gir det oss en god anledning til å se både fram og tilbake. Vi har nå en nedgang i boligsalget. Det i seg selv skaper uro hos mange. Da er det viktig å minne om at vi fremdeles har som mål å selge 200 boliger til før årsskiftet.

Trenden går nå retning av små eneboliger i pendleravstand til byene. En boligkjøper kan i dag få kjøpt en ny vertikaldelt bolig med tre soverom og tomt til 1,9 millioner kroner. (Elverum, solgt 25.august). Vi snakker da om en kvadratmeterpris på i underkant av 20.000 kroner for en bolig med livsløpsstandard. Det lar seg høre også i dagens økonomiske situasjon, sier markedssjef Per Arne Bakken i Nordbohus. - Vi har rett hus, uansett rente! Det skal vi få både våre egne folk og de som har lyst på hus, til å forstå, avslutter han.