Sjøfly fløy inn i strømledninger

Et sjøfly fløy lørdag ettermiddag inn i strømledninger under landing i Lindås i Hordaland. To personer ble sendt til sykehus.

 

Flygeren klarte å lande etter sammenstøtet. Det var til sammen to personer om bord i flyet. Ingen av dem ble skadd, melder bt.no.
Ulykken skjedde i Eknesvågen i Osterfjorden. Sju dykkere sto på kaia, bare meter unna akkurat da flyet traff ledningen.

- Vi så flyet komme lavt over oss, og visste ikke helt om det skulle lande eller ta av. Plutselig kom det er forferdelig smell, og gnister regnet rundt oss. Vi kastet oss ned, men to av oss var ikke raske nok. Min samboer og søster ble truffet av ledningen, sier en av dykkerne.

Han opplyser at ledningen hang rundt flyet. Deretter deiset ledningen i sjøen. Enden av ledningen traff mannens samboer og søster i voldsom fart.
De to kvinnene på 29 og 30 år følte seg friske de første timene etterpå, men senere på kvelden begynte de å føle seg numne og sa det kriblet i kroppen. De ble først sendt til legevakten i Knarvik, og deretter videre til Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen, der de måtte ligge til observasjon natt til søndag.

- Vi fikk melding klokken 14.30 om at flyet hadde revet med seg strømledninger som gikk i luftspenn til noen hytter i nærheten. Flyet kom seg trygt ned, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Kraftselskapet BKK opplyser at to ledninger ble kuttet og at en mast gikk over ende.