Dark Arkitekter soleklar vinner

Dark arkitekter AS i Oslo ble den soleklare vinneren av idékonkurransen for Indre havn i Larvik med sitt forslag Connecting Larvi. Vinneren fikk overrakt en sjekk på 600.000 kroner av ordfører Øyvind Riise Jenssen i Pakkhuset i nettopp Indre havn.

 

 

"Darks forslag går i grove trekk ut på å etablere havnepromenaden som en rød tråd gjennom hele området, og det hele skal tilpasses et mangfold av funksjoner med småbåter, kajakk, bading, soling, rekespising og nærkontakt med bølger og naturelementer. Det etableres tre fysiske forbindelser mellom byen og havneområdet - mellom Bøkkerfjellet og Tusenårsstedet i Indre havn, gjennom et nytt kollektivknutepunkt og fra Skottebrygga mot Herregården. Storgata forblir den viktigste øst-/vestforbindelsen, og det foreslås en ny strandvei mot Stavern som avlastning for Storgata", skriver Østlands-Posten.

Dark arkitekter inviteres til å samarbeide med byen, slik at man kommer fram til en optimal løsning, sa ordføreren.

Det var stor glede hos de fire som utgjorde vinnerlaget i Indre havn i går. Partner Alv Skogstad Aamo i Dark arkitekter AS takker Larvik for samarbeidet så langt, og ser fram til videre dialog når helhetsplanen nå skal utarbeides. - Vi har jobbet godt som team, og var optimistiske på forhånd. Men det har vært en meget spennende sommer, sier Alv Skogstad Aamo til Østlands-Posten.